Doorlopende actie: gratis fietsbinnenband

Deze actie is bestemd voor wielertoeristen.

Ontvang je spaarkaart bij Café De Kroon. Bij een volle spaarkaart, ontvang je gratis een binnenband voor de koersfiets.

Deze actie loopt het ganse jaar door.

 

 

 

Fietscafé 

Tijdens je fietstocht stop je onderweg al eens graag voor een hapje en een drankje. In samenwerking met alle provinciale toeristische diensten heeft Toerisme Vlaanderen richtlijnen opgesteld voor de labeling en de bewegwijzering van fietsvriendelijke horeca, verblijven en campings. Het label betekent dat fietsers hier bijzonder welkom zijn. Het is dus een kwaliteitsgarantie voor de fietser.

Horecazaken langs het fietsroutenetwerk kunnen een fietslabel verdienen als ze speciale faciliteiten voor fietsers aanbieden. Zowel voor fietscafés, fietsverblijven als fietscampings gelden 9 verplichte criteria. Sommige horecazaken bieden fietsers daarbovenop nog extra diensten aan, die hierna aangeduid worden met symbolen. Daarvan moeten er ook telkens minstens 2 symbolen gelden.

Fietsvriendelijke cafés, tavernes en restaurants bieden fietsers de volgende verplichte faciliteiten aan:
- Fietsenstalling voor 20 fietsen, liefst overdekt, op het terrein van het café/restaurant of in de onmiddellijke omgeving (± 20 m)
- Sanitaire ruimte met mogelijkheid tot opfrissen (standaarduitrusting: proper wasbakje met handdoek, zeep in een voldoende grote ruimte)
- Een EHBO-kit ter beschikking hebben
- Aanbieden van fietskaarten van de erkende routes en netwerken + toeristische informatie over de regio.
- Ter beschikking stellen van een fietsreparatieset met materiaal voor dringende reparaties
- Informatie kunnen bieden over de dichtstbijzijnde fietsherstelplaatsen.
- Tijdens het seizoen (april-september) min. 4 dagen op 7 de ganse dag open vanaf 11.00 u (afhankelijk van het weer) en zeker alle weekends en feestdagen open
- Het fietscafé/fietsrestaurant ligt op max. 2 km fietsafstand van een erkende recreatieve fietsroute, het LF-routenetwerk of een erkend fietsroutenetwerk en is bereikbaar via een verkeersveilige aanrijroute
- Informatie bieden over fietsverhuur in de omgeving.

Extra service: (minstens 2 symbolen vereist)
-Mogelijkheid bieden kleding te drogen (droogkast, droogrek in een aparte ruimte of afgeven van kledij aan de uitbater die kledij voor de recreant droogt).
- Informatie bieden over fietsvriendelijke verblijven in de omgeving
- Indien men over een vestigingsattest als traiteur of restaurateur beschikt: aanbieden van regionale gerechten, streekproducten of –dranken.
- Indien men niet over een vestigingsattest als traiteur of restaurateur beschikt: de beperkte kaart van snacks aanbieden
- Kleine groepen kunnen ontvangen
- Nuttigen van de eigen picknick toelaten voor individuele fietsers mits het nuttigen van een consumptie. Groepen enkel op aanvraag
- Over een terras beschikken (zomer)
- Warme dranken aanbieden

En natuurlijk is Café De Kroon een echt fietscafé! Stop even, kom op adem, geniet van je heerlijke koffie of van een fris pintje en laat je aangenaam verrassen door de charmes van dit fietscafé. Ook is er een oplaadpunt voor elektrische fietsen in je vertrouwd Cafe De Kroon.

Officiële site van de fietsoplaadpunten.be: klik HIER

Klik op de tekening om 't vergroot weer te geven.