De geschiedenis

Café De Kroon is al een vaste waarde in eindhout sinds 1951. Ze werd oorspronkelijk opgericht door Frans Raeymaekers en Mathilde Stynen. Het werd een groot succes. Zo groot zelfs dat de straat (nu Steenweg op Meerhout) veranderd werd naar de Kroonstraat.

Café Moderne op 't Dorpsplein in Eindhout was niet altijd een café geweest. Vroeger was dit de gemeentelijke jongensschool. Maar Alfons Raeymaekers (zoon van Frans en Mathilde) en zijn echtgenote Louisa Wellens namen dit café over tesamen met zijn ouders en veranderde de naam in café De kroon.

Louisa (Wies) Raeymaekers (dochter van Alfons) en haar echtgenoot Willy Ceusters baatten de café De Kroon verder uit. Deze familietraditie hield stand tot eind september 2006. Sindsdien neemt Katia Maes, die toen al reeds meer dan 10j in 't café meehielp, de fakkel over. Maar Wies is niet weg te slaan in café De Kroon. Zij bedient de klanten al vijftig jaar op hun wenken.

Voor vele Eindhoutenaars en tooghangers van ver daarbuiten is De Kroon al sinds mensenheugenis de plaats bij uitstek waar jong en oud elkaar treffen.

De trouwe bezoekers en Café De Kroon is als een diamenten huwelijk; daarom viert Café De Kroon dit jaar hun 60 jaar bestaan!